Titerbepalingen met Tannetje Koning 21 Juli = VOL

Wil je weten of je hond of kat goed beschermd is tegen de meest voorkomende ziekten waartegen standaard geënt wordt? Laat dan op 21 Juli een titerbepaling doen door dierenarts Tannetje Koning bij Prooidier.  

Ook zal gedragstherapeute Jana Kalenda van Dogs and People aanwezig zijn om eventuele vragen over gedrag te beantwoorden. 

De test bestaat uit het afnemen van een paar druppeltjes bloed via de voorpoot. Daarna wordt de test "ontwikkeld" en heb je de uitslag tegen welke ziekte ( Parvo, Hepatitis en Hondenziekte) je hond of kat beschermd is. Vervolgens wordt er in overleg bepaalt of een enting nodig is en kan er op maat worden geënt.

Blijkt je hond of kat voor meerdere jaren genoeg antistoffen in het bloed te hebben, dan wordt deze uitslag in het entingsboekje gezet. Er kan dan over 3-5 jaar opnieuw getitert worden om te meten of uw dier nog voldoende beschermd is. Hierdoor hoeft er niet jaarlijks geënt of getitert te worden. Op de dag zelf kan er geënt worden indien nodig tegen een gunstiger tarief.  Entingen zijn alleen in combinatie met een titerbepaling.

Deze bepalingen gaan op afspraak. Er is helaas geen ruimte voor een uitgebreid consult.

Waarvoor kan worden getest?

Hond: Parvo, Hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (Hepatitis)
Kat: Niesziekte (Calici en Herpes) en Kattenziekte (Panleukopenia)

Niet: voor de Ziekte van Weil (Leptospirose) en kennelhoest, het vaccin hiertegen geeft geen langdurige bescherming.

Tijden:

Er zijn 2 tijdvakken waarin 12 honden/katten worden getiterd. Bij uw hond of kat wordt eerst een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Wanneer dit bij alle 12 de honden gedaan is wordt de test gedaan. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Zodra de uitslag bekend is wordt deze met u besproken en aan de hand daarvan al dan niet gevaccineerd.

Tijdvak 1: 14:00 - 14:31 
Tijdvak 2: 15:30 - 16:03  

Kosten per hond:

  • Titerbepaling : €43,-
  • Weil : €26,-
  • DHP en Parvo : €30,-
  • Rabiës : €32,-
  • Kennelhoest : €32,-

Kosten per kat:

  • Titerbepaling: €43,-
  • Kattenziekte en Niesziekte : €30,-

Mocht u een van de bovenstaande vaccinaties willen, geef dit dan tijdig door. Entingen zijn alleen in combinatie met een titerbepaling. Neem dus uw entingsboekje mee zodat de uitslag er ingezet kan worden. De betaling geschied achteraf en graag contant.

Locatie: Koningsstraat 111 in Hilversum

Hieronder kunt u zelf uw  afspraak maken!! 

Voor meer informatie, neem dan even contact op.

Ps.: Houd bij binnenkomst alstublieft rekening met de andere aanwezige honden en katten. Voldoende afstand tussen de dieren is nodig om het stress niveau zo laag mogelijk te houden