GEANNULEERD!! Titeren met Tannetje Koning op woensdag 8 April 2020 =VOL

Helaas zijn wij genoodzaakt om de Titerbepaling van 8 April te annuleren. Wij zullen zo snel mogelijk het bedrag wat reeds betaald is gaan retourneren. Mocht u in de winkel betaald hebben dan mag u uw bankgegevens middels email aan ons doorgeven.

Wil je weten of je hond of kat goed beschermd is tegen de meest voorkomende ziekten waartegen standaard geënt wordt? Laat dan op woensdag 8 April 2020 een titerbepaling doen door dierenarts Tannetje Koning bij Prooidier.  

De test bestaat uit het afnemen van een paar druppeltjes bloed via de voorpoot. Zodra alle dieren in uw tijdvak zijn geweest wordt de test ontwikkeld. Vervolgens wordt de uitslag met u besproken zodat U weet tegen welke ziekte ( Parvo, Hepatitis en Hondenziekte) je hond of kat beschermd is. Vervolgens wordt er in overleg bepaalt of een enting nodig is en kan er op maat worden geënt.

Blijkt je hond of kat voor meerdere jaren genoeg antistoffen in het bloed te hebben, dan wordt deze uitslag in het entingsboekje gezet. Er kan dan over 3 jaar opnieuw getitert worden om te meten of uw dier nog voldoende beschermd is. Hierdoor hoeft er niet jaarlijks geënt of getitert te worden. Op de dag zelf kan er geënt worden indien nodig tegen een gunstiger tarief. Neem dus altijd uw entingsboekje mee zodat de uitslag erin gezet kan worden. Entingen zijn alleen in combinatie met een titerbepaling.

Deze bepalingen gaan op afspraak. Er is helaas geen ruimte voor een uitgebreid consult.

  Waarvoor kan worden getest?

  Hond: Parvo, Hondenziekte (Distemper) en besmettelijke leverziekte (Hepatitis)
  Kat: Niesziekte (Calici en Herpes) en Kattenziekte (Panleukopenia)

  Niet: voor de Ziekte van Weil (Leptospirose) en kennelhoest, het vaccin hiertegen geeft geen langdurige bescherming.

  Tijden:

  Er is momenteel 1 tijdvak waarin 12 honden/katten worden getiterd. Bij uw hond of kat wordt eerst een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Wanneer dit bij alle 12 dieren gedaan is wordt de test gedaan. Het ontwikkelen van deze test duurt ongeveer 30 minuten. Zodra de uitslag bekend is wordt deze met u besproken en aan de hand daarvan al dan niet gevaccineerd.

  Tijd: 14:00 - 14:44 

  Kosten per hond:

  • Titerbepaling : €45,-
  • Weil : €26,-
  • DHP en Parvo : €30,-
  • Rabiës : €32,-
  • Kennelhoest : €32,-

  Kosten per kat:

  • Titerbepaling: €45,-
  • Kattenziekte en Niesziekte : €30,-

  Locatie: 
  Koningsstraat 111
  1211 NL Hilversum

  Als laatste nog een paar belangrijke punten:

  • Uw deelname aan deze titersessie is pas definitief als deze vooraf betaald is.
  • Mocht u een van bovenstaande vaccinaties willen dan kunt u dit aangeven bij uw aanmelding. 
  • Alle entingen worden op de dag zelf contant  met u afgerekend. 
  • Wanneer u zich inschrijft gaat u akkoord met de bijbehorende betaalverplichting. Bij tijdig annuleren ontvangt u uw inschrijfgeld terug. Dit kan tot uiterlijk 2 weken vóór de titersessie datum. Daarna is retourneren van uw geld helaas niet meer mogelijk.
  • Wij vragen u bij binnenkomst rekening te houden met andere aanwezige honden en katten. Voldoende afstand tussen de dieren is nodig om het stress niveau zo laag mogelijk te houden.
  • Het kan voorkomen dat het qua tijd uitloopt. Sommige dieren vergen wat meer tijd dan een ander. Het zijn levende wezens met eigen behoeften en daar wordt zoveel mogelijk rekening mee gehouden.
  • Het kan voorkomen dat wij als organisatie er voor kiezen om een dier eerder te helpen dan de afspraak is. Daar zijn verschillende redenen voor, zoals een blaffende hond die te veel stress ervaart en veroorzaakt. Dit geeft onrust en heeft een directe weerslag op de andere dieren. Het is dan beter voor iedereen om deze dieren eerder te helpen. Hiervoor begrip.

  Maak hieronder uw  afspraak en alvast tot ziens.  

  (Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.)

  Vul voor ieder dier een nieuw formulier in met een eigen tijdstip.
  Hier kunt u aangeven of u een extra enting wilt