Betalen en verzenden

Hieronder vindt u alle informatie over de betaling en het verzenden van uw bestelling.

Betaling

U kunt bij Prooidier via Ideal of contant (contant is alleen mogelijk bij afhalen)betalen. Na uw bestelling ontvangt u een ontvangstbevestiging met hierop het totaalbedrag en bankgegevens om het totaalbedrag over te maken. Indien uw bestelling vertraging oploopt of niet uitvoerbaar blijkt, zullen wij u inlichten. Bij een weegproduct kan er nacalculatie plaatsvinden. Hierover zullen wij u inlichten. 

Bankgegevens:
Rekeningnummer/IBAN : NL08 RABO 0102 9467 87
BIC : RABONL2U

Levertijd

Houdt er rekening mee dat wij  1 tot 3 werkdagen nodig hebben om uw pakket te verpakken en aan te melden bij de verzendservice, mits alles op voorraad is. Tevens versturen wij pas wanneer de betaling is voldaan en de hele bestelling compleet is. Naleveringen zijn dus niet mogelijk, tenzij anders overeengekomen.

Levering

Voor diepvrieszendingen gelden andere regels dan voor standaard zendingen.

Annuleren

Als particulier consument heeft u het recht binnen een termijn van 7 dagen de bestelling te annuleren. Het is niet mogelijk ontvangen artikelen of diepvriesproducten te retourneren tenzij anders overeengekomen.

Verzending en verzendkosten 

Versturen per post (niet voor diepvriesproducten)

Wij versturen onze postpakketten via Postnl. De kosten hiervoor zijn:

Nederland:

 • Brievenbuspost € 4.99
 • Basispakket tot 20 kg. € 7.95
 • Basispakket van 20 kg. tot 27 kg. € 10.95
 • Basispakket van 27 kg. tot 40 kg. € 15,95

Belgie:

 • Basispakket tot 20 kg. € 11.95

Diepvriesproducten versturen

Het is mogelijk om bij Prooidier diepvriesproducten te laten versturen. Wij adviseren om minimaal 10 kilo te bestellen. Met meer massa blijven de producten goed koud. Heb je minder dan 5 kilo nodig dan adviseren we je een dag te kiezen dat de postbezorger smorgens komt leveren. Wij verpakken de producten in isolerend materiaal en doen er alles aan uw producten zo goed mogelijk over te laten komen. Wij leveren uitsluitend aan adressen binnen Nederland en Belgie. 

Wat u moet weten

Het versturen van diepvriesproducten geschiedt geheel op uw eigen risico. Prooidier kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het niet tijdig afleveren van pakketten en de daaruit voortgekomen schade. 

U kunt in het veld "opmerkingen" aangeven op welke dag u uw pakket het liefst zou willen ontvangen. Een exacte tijd afspreken is helaas niet mogelijk. Het kan voorkomen dat Prooidier het pakket niet verstuurd vanwege te hoge temperaturen. Mocht dit het geval zijn, dan stellen wij u hiervan op de hoogte. Tevens versturen wij pas wanneer de hele bestelling compleet is. Naleveringen zijn dus niet mogelijk, tenzij anders overeengekomen.

Uw pakket wordt bij Prooidier aan het eind van de dag opgehaald door Postnl. U krijgt van ons een track-and-trace-code waarmee het pakket te volgen is. Onze postzendingen worden doorgaans op de eerste werkdag na de dag van verzending bezorgd. Bij een klein percentage zendingen (ongeveer 2%) hebben wij gemerkt dat de bezorging vertraagd is. Helaas hebben wij hier geen grip op.

Het verzenden van diepvriesproducten gebeurt van maandag t/m donderdag.

Belangrijk: zorg ervoor dat de geadresseerde de gehele dag thuis is om het pakket in ontvangst te nemen. Wanneer er niemand thuis is zal Postnl het pakket de volgende dag weer aanbieden. Helaas is dit niet bevorderlijk voor de kwaliteit van de diepvriesproducten.

Hoe werkt het?

 • Plaats uw bestelling via de webwinkel.
 • Tijdens het bestelproces krijgt u de vraag op welke manier u uw pakket wilt versturen. Selecteer de optie "Diepvriespakket" en het aantal kilo's van uw bestelling.
 • Geef in het veld "opmerkingen" aan op welke dag(en) u thuis bent om het pakket in ontvangst te nemen. Graag meerdere mogelijkheden aangeven. Het weekend en de maandag zijn hiervan uitgesloten.
 • U krijgt een orderbevestiging per e-mail.
 • Controleer nogmaals of het juiste verzendadres op de factuur staat!
 • Na ontvangst van uw betaling wordt uw bestelling in behandeling genomen en verstuurd per post.
 • Na ontvangst van het pakket is het strikt noodzakelijk dat u de producten direct in de vriezer plaatst!

Kosten verzending diepvriespakket

Nederland:

Diepvriespakket tot 20 kg. 
Kosten: € 14.95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)

Diepvriespakket tot 27 kg. 
Kosten: € 17.95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)

Diepvriespakket van 27 kg. tot 47 kg.
Kosten : € 29.95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)

Belgie:

Diepvriespakket tot 20 kg. 
Kosten: € 17.95 (verzendkosten + bijdrage in de verpakkingskosten)

Overige bepalingen

Lees hier de complete algemene voorwaarden. Met het versturen van uw order verklaart u zich akkoord met deze voorwaarden.